Diplomazwemmen 30 maart 2019

Op zaterdag 30 maart 2019 was er weer diplomazwemmen in het Helperzwembad. Er werd afgezwommen voor acht verschillende diploma’s en hieraan namen maar liefst 50 kinderen aan deel.

Zwemvaardigheid

Diplomazwemmers zwemvaardigheid

Het diplomazwemmen begon met de zwemvaardigheidsdiploma’s. Hierbij werd gestart met een pittig kledingprogramma, waaronder het duiken door het gat op 9, 12 of 15 meter (afhankelijk van het diploma). Daarna volgenden alle anders slagen en vaardigheden in badkleding.

De vaardigheden zagen er uitstekend uit en dit resulteerde in een diploma voor iedereen!

Diploma’s B, C en Snorkelen

Tijdens de diploma-uitreiking van zwemvaardigheid, waren de diploma’s B, C en Snorkelen alweer gestart. Ook hier was voldoende deelname. Bij de B en C diploma’s wordt gewerkt met de nieuwe eisen die sinds dit seizoen gelden. Zo zijn de diploma’s meer gericht op toerusting en zwemveiligheid. Bij diploma B is dit bijvoorbeeld te zien doordat er alleen de eerste baan schoolslag op techniek gelet wordt en bij de andere twee op conditie. Alle kinderen zijn hier geslaagd voor hun diploma. Eén zwemmer heeft een B certificaat behaald.

Diplomazwemmers B, C en Snorkelen

Diploma A

De dag werd afgesloten met de allerleukste groep kinderen; kinderen die voor het eerst een zwemdiploma behaalden, namelijk het felbegeerde A diploma. 14 kinderen zwommen af voor dit diploma en wisten hem ook te behalen. Trots en blijdschap overheersten bij de uitreiking.

DANK

Dank is verschuldigd aan alle vrijwilligers die gezorgd hebben dat we ook deze diploma’s weer konden uitreiken. Week in, week uit naar het zwembad voor de ontwikkeling van deze kinderen.

Als dank voor alle inspanningen zijn alle vrijwilligers op donderdag 28 maart uit eten geweest bij een tapasrestaurant in Groningen. Zij hebben hier genoten van heerlijke gerechten!