Beste TriVia waterpololeden,

In deze laatste nieuwsbrief van 2018 vind je veel informatie. We beginnen met twee aangeleverde teamverslagen van de eerste helft van het seizoen. Lees met name even de stukjes over kleding, BHV en doorbelasting van badhuur. Dit is namelijk voor ons allen van belang. Rond de feestdagen zijn er gewijzigde trainingstijden, zie hieronder. Om het nieuwe jaar goed in te luiden hebben we een afdelingsoverleg gepland voor vrijdagavond 25 januari in het Helperbad. Zie hieronder voor meer uitleg. Tevens is er volgend jaar weer een TriViatoernooi in de Papiermolen in het weekend van 7-8 september 2019. We zijn nog op zoek naar enthousiaste leden die willen helpen met de organisatie van het toernooi.

Verder wensen we jullie allemaal fijne feestdagen toe, en we zien jullie hopelijk op het Nieuwjaarstoernooi en borrel op donderdag 3 januari 2019.

Teamverslagen eerst helft van het seizoen

HetCJ1 Regioteam Noord, wat voor het eerst dit jaar meedoet in de Eredivisie van Nederland, is ingeschreven met TriVia als clubnaam en bevat veel jeugdleden van TriVia. Met wedstrijden in onder meer Eindhoven, Nijverdal en Amersfoort zijn ze de eerste seizoenshelft heel druk geweest. Tot grote tevredenheid van coaches en team zijn er twee mooie overwinningen geboekt en vier keer keer een nederlaag. De poules worden nu gesplitst, waardoor het Regioteam Noord de tweede seizoenshelft met de onderste helft van hun eigen poule en de onderste helft van de andere eredivisiepoule kan gaan spelen voor de titel best-of-the-rest. De sfeer in het team is uitstekend en er wordt op goed niveau polo gespeeld. Tot dusverre was dit team een spannend experiment, maar kan nu halverwege al met een tevreden gevoel teruggekeken worden.

Heren 2, met veel potentieel in het team, heeft laten zien belangrijke wedstrijden te kunnen winnen. Een koppositie in de 1e klasse District is met de winterstop bijna een feit. Veel spelers doen al mee in Heren 1 en in de tweede helft van het seizoen wordt als team gewerkt naar een kampioenstitel en promotie naar de Bond.

Trainingstijden rond de feestdagen

De trainingen stoppen voor jeugd, recreanten, selectie en niet-selectie na donderdag 20 december 2018. En starten weer vanaf dinsdag 8 januari 2019. Let op! Op 3 januari 2019 is er wel een Nieuwjaarstoernooi en -borrel.

Nieuwjaarsborrel & -toernooi

Donderdagavond 3 januari 2019 organiseert de Activiteitencommissie weer een Nieuwjaarstoernooi. Onder het genot van een hapje en drankje luiden we het nieuwe jaar in. De TriVia seniorenteams & het BG1 team zijn van harte welkom bij dit toernooitje in het Helperbad.

Om 18.00 uur is de inloop in de kantine. Hier staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar! Om 18.15 uur is er een (kort) welkomstwoord en borrelen we nog even verder. Om 19.00 uur kunnen we omkleden en richting het zwembad. We spelen, afhankelijk van de opkomst, tot uiterlijk 22.15 uur door. Aansluitend kan er nog een borrel worden gedronken in de kantine.

De teamindelingen en speelrooster maken we op de avond zelf bekend (tijdens het borrelen). We willen iedereen vragen om rond 18.15 uur binnen te zijn i.v.m. het maken van de teamindelingen.

Jeugd

Afgelopen dinsdag 27 november jl. heeft de nieuw jeugdcommissie het levenslicht gezien. De jeugdcommissie bestaat uit Ard Boer, Klaas Albers en tijdelijk bij de opstart Remco de Frankrijker. We zoeken nog bijvoorkeur een jeugdtrainer of ouder die wil aanhaken. Enkele leden hebben iedere dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur een soort “spreekuur” in De Parrel. Alle jeugdzaken en vragen van ouders kunnen daar worden besproken op de meest laagdrempelige manier. Een soortgelijk “spreekuur” wordt toekomstig ook in het Helperzwembadbad gehouden. De jeugdcommissie is aanspreekpunt voor alle organisatiezaken rond de jeugd. Zij zorgt voor communicatie met teammanagers, jeugdtrainers en ouders, coördineert jeugdteamindelingen en organiseert/coördineert vele andere zaken rond de jeugd (zoals de Grote Clubactie, toernooitjes en andere leuke initiatieven).

Pannenkoekenfestijn EG1

Zaterdag 17 november speelden de pupillen onder de 11 (EG1) in het Helperzwembad de eerste thuiswedstrijden en sloten de dag af met een pannenkoekenfestijn. Tijdens de wedstrijden zat de tribune vol met enthousiast publiek en was de Activiteitencommissie druk aan het bakken. Na afloop van de wedstrijden schoven EG1, Heren 1 en Dames 1 aan voor overheerlijke pannenkoeken.

Zeer geslaagd “Beest van een Feest”

We hoopten op een groots verkleedspektakel… En dat is het geworden ook! Zaterdag 24 november was er in de kantine een “Beest van een Feest” na afloop van alle wedstrijden. Met prachtige outfits, DJ Sem Ossentjuk achter de draaitafel en beesten-hapjes was de avond een doorslaand succes. De Activiteitencommissie broedt al weer op een volgende verkleedfeest… To be continued!

Scheidsrechters

Op dit moment hebben we een tekort aan scheidsrechters. De KNZB zal in de aankomende periode een scheidsrechterscursus inplannen. Zodra de data bekend zijn zullen wij dit doorsturen aan de reeds aangemelde nieuwe scheidsrechters. Van in ieder geval heren 2 als heren 4 verwachten wij nog aanmeldingen voor de cursus.

Vacatures

Binnen TriVia waterpolo zijn de volgende vacatures:

  • Lid jeugdcommissie (ouder of trainer)
  • Jeugdtrainers/coaches
  • Scheidsrechters
  • Leden commissie Papiermolen Toernooi.

Wie heeft er BHV diploma?

Er is sinds september 2018 de mogelijkheid voor de waterpolo afdeling om bij thuiswedstrijden en/of andere gelegenheden, zelf de kantine af te sluiten. Hiervoor is een voorwaarde dat degene die afsluit een geldig BHV-certificaat heeft. Daarom de vraag of er mensen zijn die zo’n certificaat hebben en die af en toe op zaterdagavond bij thuiswedstrijden de kantine willen afsluiten?

Doorbelasting badhuur

Het komt de laatste tijd vaker voor dat tegenpartijen badwater niet meer zonder kosten kunnen teruggeven bij het te laat afzeggen van uitwedstrijden. Het afzeggen van wedstrijden wil iedereen natuurlijk sowieso al zo veel mogelijk voorkomen, en als het toch moet dit zo vroeg mogelijk communiceren. Wedstrijden afzeggen gaat altijd via het wedstrijdsecretariaat die dan contact opneemt met de uitspelende vereniging. Een minimale termijn van afzeggen van uitwedstrijden is niet te noemen omdat dit verschilt per vereniging en gehuurd badwater. Vanaf januari 2019 heeft de WPC besloten om in geval dat vereniging badhuur of andere kosten doorbelast aan TriVia, deze kosten door te belasten aan het betreffende afzeggende team.

TriVia Kleding

Alex Resink, de materiaalman bij TriVia, gaat ook zorgen voor alle kleding bij TriVia. Binnenkort komt de informatie hierover beschikbaar op de website. Tot die tijd kun je voor kleding mailen met alex.resink@gmail.com.

Afdelingsoverleg vrijdag 25 januari 2019

Vorig jaar is voor het eerst gestart met afdelingsoverleggen. De WPC is via vertegenwoordigers van alle teams en ook rechtstreeks te benaderen voor input, opmerkingen, vragen, dingen die goed gaan, maar ook dingen die minder goed gaan. Op vrijdagavond 25 januari a.s. is vanaf 19.30 uur de kantine in het Helperbad beschikbaar en is een afdelingsoverleg gepland, waarin dit soort zaken in de dan aanwezige groep besproken kunnen worden.

Website en communicatie

De TriVia website (waterpolo) heeft prominenter een nieuws en kalender/evenementen functie gekregen. Iedereen die dus een nieuwsitem, wedstrijdverslag of andere informatie rond TriVia heeft, kan dit op de website laten plaatsen. Ook is het eenvoudig mogelijk om zelf redacteur te worden, waardoor je zelf direct nieuwsitems en evenementen kan plaatsen. Iedereen die wel eens wat op social media plaatst over TriVia wordt verzocht dit primair eerst op de TriVia website te zetten en daarna door te linken op alle social media. Bedenk je bijvoorbeeld dat weinig tot geen jeugd meer op Facebook zit, en ook vele ouderen hier afscheid van nemen. Facebook is dus geen primair communicatiekanaal meer.

Tot zover deze nieuwsbrief. We wensen iedereen fijne feestdagen en een sportieve groet,

Kim, Sanne, Margot,Christel, Franke, Gerwin, Cyril en Remco