Bel ons via 06 – 16 98 13 55|info@trivia.nl
//SuperSpetters diploma
SuperSpetters diploma2018-05-10T18:44:11+00:00

SuperSpetters zwemles

Vraag nu een proefles aan!

Zwemmen is leuk en zwemmen is fijn! Maar leren zwemmen, dat is best spannend. Maar ook leren zwemmen is leuk! Vooral bij de Groninger zwemsportvereniging TriVia middels het KNZB SuperSpetters zwemdiploma.

Wij van G.Z. TriVia gebruiken dit diploma sinds 1 oktober 2015 bij het leszwemmen. Het KNZB SuperSpetters diploma vervangt het (oude) ABC diploma. SuperSpetters is de nieuwe KNZB zwemlesmethode waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen. Ook is er veel aandacht voor persoonlijk contact. Het KNZB SuperSpetters diploma is één diploma en als uw kind dit diploma in ontvangst neemt is het helemaal zwemveilig. Het KNZB SuperSpetters diploma kan in principe sneller behaald worden dan het oude ABC diploma.

KNZB SuperSpetters diploma in het kort

Kinderen vanaf 4 jaar krijgen in kleine groepjes (maximaal 8 kinderen) zwemles van gediplomeerde lesgevers. G.Z. TriVia vindt het bovendien belangrijk dat onze lesgevers in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Bij G.Z. TriVia laten wij uw kind eerst wennen aan het water. Dit kan soms al wanneer uw kind drie jaar oud is. Water is immers best spannend, ook voor uw kind. Nadat uw kind gewend is in het water te zijn, beginnen wij met het aanleren van de zwemslagen. Wij leren uw kind eerst de rugcrawl en borstcrawl. Vervolgens leren wij uw kind de enkelvoudige rugslag. Tenslotte leert uw kind ook de schoolslag.

Opbouw van het zwemlestraject

Natuurlijk heten wij u en uw kind van harte welkom bij G.Z. TriVia. We hebben momenteel geen wachtlijst, dus uw kind zal vlot ingedeeld kunnen worden. Dan begint het zwemmen. Het KNZB SuperSpetters diploma hanteert verschillende fasen. Wij zullen die fasen kort beschrijven.

  1. In de eerste fase van de zwemles laten wij uw kind wennen aan het water. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich veilig voelt in het water. Daarom staan de lesgevers ook in het water. Spelenderwijs leert uw kind zich thuis te voelen in het water. Uw kind mag al spetterend door het water.
  2. In de tweede fase stellen wij de borstcrawl en rugcrawl centraal. Dat klinkt misschien heel spannend. En misschien lijkt het heel pittig. Dat blijkt echter niet zo te zijn. Het blijkt dat de borstcrawl en de rugcrawl voor heel veel kinderen natuurlijke zwemslagen zijn. Daardoor is de ‘crawl’ makkelijker aan te leren. Via oefening en begeleiding leert uw kind spetterend de ‘crawl’ te zwemmen.
  3. In de derde fase leren wij uw kind de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Uw kind kan zich dan prima drijvend houden in het water.
  4. Tenslotte leren wij uw kind al vanaf het begin ook verschillende survivalelementen aan. De bekendste zijn natuurlijk zwemmen met kleren aan en watertrappelen. Maar wij leren uw kind ook de HELP-houding aan te nemen. Ook leren wij uw kind de hurksprong en de ‘draai lengte as’ aan. We vinden het namelijk belangrijk dat uw kinderen niet alleen goed leert zwemmen, maar dat uw kind zich ook kan redden in het water tijdens een onverwachte situatie. Veiligheid voorop, toch?

Zwemmen met materiaal

Zwemmen is leuk. Maar zwemmen met spulletjes is nog leuker! Via het KNZB SuperSpetters diploma laten wij van G.Z. TriVia uw kind tijdens de zwemlessen gebruik maken van een badmuts, een zwembril en van zoomers. Zoomers zijn kleine flippers. Op die manier kan uw kind zich beter concentreren op het oefenen van de zwemslagen. Uw kind leert dan sneller zwemmen. Onze ervaring is dat kinderen het zwemmen met deze materialen erg leuk vinden.

Wij gebruiken de zoomers voor goede krachtige crawlbenen. Wij gebruiken de zwembril bij oefeningen waarbij de zwemslagen worden aangeleerd of verbeterd. Echter, bij sommige vaardigheden gebruiken we bewust geen zwembril. Dit is bijvoorbeeld bij de vaardigheid ‘onderwater oriëntatie’. Een ander voorbeeld is de vaardigheid ‘survival’.

Tenslotte vinden wij het belangrijk dat uw kind zelf ervaart wat het water met uw kind doet. Daarom werken wij van G.Z. TriVia bij het KNZB SuperSpetters diploma niet met drijfmiddelen, maar wel met hulpmiddelen.

Communicatie

Wij van G.Z. TriVia vinden de communicatie belangrijk. Tijdens kijklessen kunt u als ouder aan de badrand de vorderingen van uw kind aanschouwen en even praten met de desbetreffende lesgever.

Uw kind ontvangt bij aanvang van het zwemlestraject een persoonlijk zwemboek. Deze is ook digitaal beschikbaar. In dit zwemboek staan leuke zwemlesverhalen. Ook kan uw kind beloningsstickers plakken die hij/zij ontvangt als er een vaardigheid wordt beheerst. Tenslotte kunt u als ouder handige informatie lezen.

Ieder kind is uniek. Ieder kind is bijzonder. Ook uw kind. Wij stellen het belang van de zwemvaardigheid van uw kind voorop. Het kan dan zijn dat wij een besluit nemen voor uw kind, waar u het misschien niet helemaal mee eens bent. Wordt dan niet boos, maar maak het bespreekbaar met de lesgever. Ook dat is een goede vorm van communiceren.

Diploma A gehaald bij een ander zwembad

Heeft uw kind bij een ander zwembad diploma-A behaald? Geen probleem! Uw kind is nog steeds welkom om bij G.Z. TriVia te komen zwemmen voor het KNZB SuperSpetters diploma. Uw kind stroomt dan in bij niveau 5 ( in totaal zijn er 6 niveaus). Uw kind kent al een heel aantal zwemslagen maar zal nog een aantal vaardigheden moeten leren.

Contact

U heeft gelezen over het KNZB SuperSpetters diploma. Wij vertrouwen erop u voldoende te hebben overtuigd dat G.Z. TriVia de plek is voor uw kind om te leren zwemmen. Graag verwelkomen wij u en uw kind bij onze vereniging. Maar het kan zijn dat u nog vragen heeft. U kunt dan contact opnemen met onze afdeling leszwemmen.

TriVia telefoon 06-16981355
E-mail: leszwemmen@trivia.nl
Postadres: Postbus 1317 9701BH Groningen.

Tenslotte verwijzen wij u ook graag naar de website van www.superspetters.nl. U kunt daar nog meer informatie vinden.

Tot ziens bij een van de zwemlessen van G.Z. TriVia!

Een gratis proefles aanvragen?
Meer informatie aanvragen
Waar en wanneer?