Zwemvaardigheden

Wil je na het behalen van je diploma A, B en C door met zwemmen? Je wilt meer diploma’s zoals zwemvaardigheid, snorkelen of je survivaldiploma’s halen? Wij bieden diverse zwemvaardigheden aan, waarvoor een diploma’s te behalen zijn.

Zwemvaardigheidsdiploma’s

Diploma!

Wie het Zwem-ABC heeft behaald, heeft het predikaat Zwemveilig. Maar na het Zwem-ABC kun je je zwemvaardigheden nog verder vergroten met de Zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 & 3. Zeker voor jonge kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden. Met de zwemvaardigheidsdiploma’s is dit heel goed mogelijk, want veel aspecten van het diploma A, B en C keren terug en worden verder uitgebreid met onderdelen van het wedstrijdzwemmen, waterpolo, synchroonzwemmen en reddingszwemmen.

Waterpolo diploma’s

Bij het diploma Waterpolo (voorheen diploma Balvaardigheid) leer je allerlei trucjes met de bal, zoals met één of twee handen vangen en werpen, zwemmen met de bal en de bal op verschillende manieren op te pakken.

Om het diploma waterpolo compleet te krijgen doe je drie keer examen. Een paar onderdelen van het examen zijn met een bal kunnen zwemmen, de bal kunnen vangen en de bal kunnen gooien.

Survival diploma’s

Survival

Bij het zwemvaardigheidsdiploma Survival leer je hoe je jezelf kunt redden als je onverwachts in het water terecht komt. En je leert ook wat je absoluut niet moet doen als een vriendje in nood is. Alle onderdelen dienen gekleed te worden uitgevoerd. De kleding moet bestaan uit zomer- en winterkleding.

Snorkel diploma’s

Snorkelaar met ringen

Wie geïnteresseerd is in de wereld onder water heeft een leuke basis met het zwemvaardigheidsdiploma Snorkelen. Er zijn 3 diploma’s Snorkelen te behalen, waarbij je verschillende duikopdrachten zoals het opduiken van objecten en onderwater een knoop leggen, moet verrichten. Je doet per diploma examen.

Wereldzwemslagen diploma’s

Bij dit zwemvaardigheidsdiploma leren kinderen zwemslagen die over de hele wereld gezwommen worden. Kent u bijvoorbeeld de zeemansslag, de Spaanse slag of de Japanse Hitoeslag? Bij het diploma’s Wereldzwemslagen wordt de kinderen in totaal 20 nieuwe zwemslagen aangeleerd.

Plankspring diploma’s

Bij de drie diploma’s Plankspringen worden verscheidene sprongen van de kant en de (duik)plank aangeleerd en verbeterd. Er wordt gestart met sprongen vanuit stand en deze sprongen worden uitgebreid naar een aanloop van de plank.

Synchroonzwemmen diploma’s

Bij de zwemvaardigheidsdiploma’s synchroonzwemmen leer je leuke figuren uit te voeren, leer je te zwemmen op muziek en tips en trucs om goed boven water te blijven. Je leert om samen te werken en om met z’n tweeën of in een groep samen een dansje uit te voeren.

Diploma-eisen

Op de site van het Nationaal Platform Zwembaden kun je de eisen voor alle bovenstaande diploma’s lezen.

Aanbod

Alle bovenstaande diploma’s bestaan uit drie delen en worden aangeboden wanneer hier voldoende belangstelling voor is. Op deze pagina bevindt zich een actueel overzicht.