Masterszwemmen2019-07-14T18:47:35+02:00

MASTERSZWEMMEN

Masterszwemmen bij TriVia

Welkom bij de Mastersafdeling van TriVia. Bij onze afdeling zwemmen ongeveer 80 personen.
Binnen onze groep neemt een select groepje regelmatig deel aan regionale, landelijke en Europese wedstrijden.

 

Wie?
Masterszwemmen is bedoeld voor 20-plussers die graag willen (blijven) zwemmen. Dit kan zijn omdat zij graag een goede (zwem-)conditie willen onderhouden of omdat zij zich willen meten met leeftijdgenoten tijdens masters-zwemwedstrijden. Bij de masters zwemmen voornamelijk oud-(wedstrijd-)zwemmers. Er wordt getraind in het 5-banen bad van het Helperzwembad, op woensdag- en vrijdagavond, onder deskundige leiding van oud-wedstrijdtrainers Siep van Royen en Corrie Stuut.

Bij TriVia hebben de masters de mogelijkheid om één of twee keer per week te trainen:

Masters zwemmen gemiddeld zo’n 2500 meter tijdens een training. Naast de borstcrawl komen in de masterstrainingen ook de andere slagen en technische onderdelen (start en keerpunt) aan bod. Het trainingsprogramma is in beginsel afgestemd op de masterswedstrijden, maar uiteraard is deelname aan wedstrijden voor de liefhebbers. Zwemmen kan één of twee keer per week.

Trainingstijden

  • Eén keer per week: woensdag van 19:00 uur tot 20:00 uur of woensdag van 20:00 uur tot 21:00 uur.
  • Twee keer per week: woensdag van 19:00 uur tot 20:00 uur of woensdag 20:00 uur tot 21:00 uur en vrijdag van 19:00 uur tot 20:00 uur.

Wedstrijden

Masters die dat leuk vinden, kunnen meedoen aan wedstrijden voor masters, bijvoorbeeld het Zuyderzeecircuit of het NK Masters of EK Masters. Tijdens deze wedstrijden wordt gestreden in leeftijdscategorieën (20-24, 25-29, 30-34 jaar enz.) op verschillende afstanden (25 meter tot 5 kilometer) en alle slagen. Binnen onze groep zwemmen ca. 12 masters regelmatig wedstrijden.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd en beschik je over enige zwemervaring? Neem dan contact met ons op via masterszwemmen@trivia.nl, zodat je een keer vrijblijvend kunt meetrainen. Mocht het masterszwemmen onverhoopt niet bij je passen, dan is trimzwemmen voor volwassenen misschien een goed alternatief.

Meer informatie over masterszwemmen: KNZB Masterszwemmen.

Mastersdelegatie EK

Deelnemende masters aan het EK Masters 2013

Nieuws

Sponsors