Verslag door: Heleen

Op zondag 16 december deden er zes masters van TriVia mee aan de laatste masterswedstrijd van 2018 in Beilen. Voor de meeste zwemmers was het weer de eerste wedstrijd sinds een aantal jaren en voor Gyorgy zelfs de eerste wedstrijd sinds 1991!

In de ochtend werd iedereen wakker in een mooi wit sneeuwlandschap waardoor sommigen twijfelden of de wedstrijd wel door zou gaan. Gelukkig bleek deze gewoon door te gaan en dus kon iedereen om 13.30uur beginnen met het inzwemmen. Al snel na het inzwemmen kwam er iemand van de jury naar ons toe om te vragen welke twee zwemmers er een poging wilden doen om een nationaal record te zwemmen. Dit kwam als een complete verrassing en na overleg werd besloten dat Roy zou proberen om een record te zwemmen op de 50 schoolslag…

Roy en Heleen mochten de wedstrijd namens TriVia beginnen met de 100 wissel. Beide zwommen een prima tijd en binnen vijf minuten mocht Roy alweer aan de start verschijnen voor de 50 vlinderslag. Ook Fred mocht hiervoor het startblok betreden en zwom net onder zijn inschrijftijd. De 100 schoolslag werd gezwommen door Mark en een serie later konden Heleen, Gyorgy en Roy de strijd met elkaar aangaan die werd gewonnen door Roy. Op de 50 rug zwom Monique naar een nette tijd.

In de pauze werden we vermaakt door de kleinkinderen van Fred. Echte waterratjes die niet konden ophouden met in het water springen; over een aantal jaren zullen we ze vast mogen verwelkomen binnen het wedstrijdzwemmen;)

Na de pauze zwommen Fred, Mark, Monique en Roy naar goede tijden op de 50 vrije slag. Roy deed het rustig aan want zeer snel na de 50 vrije slag mocht hij starten op de 50 schoolslag. Met drie juryleden om hem heen, zwom hij naar een tijd van 29.10 wat een Nederlands Mastersrecord betekende! Nadat de 100 vrije slag werd gezwommen door Mark, Heleen en Roy werd de wedstrijd stilgelegd en moest Roy het startblok op klimmen om hem te vertellen dat hij inderdaad een Nederlands mastersrecord had gezwommen en kreeg hij een kleine attentie. Na een groot applaus sloten Mark en Gyorgy de wedstrijd af met een 200 wisselslag. Beide zwommen naar tevredenheid en Gyorgy zwom zijn tegenstander keurig op de laatste meters voorbij.

Het was een erg gezellige wedstrijd waarin door iedereen naar tevredenheid werd gezwommen en er flink wat tijden werden neergezet ter voorbereiding op de ONMK. Vanaf nu zal de focus liggen op de ONMK in Zwolle aanstaande januari. Dank Z&PC de Spatters voor de leuke, vlotte en goed georganiseerde wedstrijd!