Verslag door: Hannie

Met 11 zwemmers was Trivia Masters goed vertegenwoordigd bij de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan in Zwolle van 24 t/m 27 januari 2019.

Donderdag begon het spektakel met de 1500 meter. Erik haalde gelijk een Nederlands masters record en Gustav won zilver met 0,02 sec voorsprong op de nummer 3. Op de donderdag waren nog niet veel zwemmers aanwezig, maar via de KNZB livetiming werd alles (onder andere door Corrie) op de voet gevolgd.

Vrijdag kwamen meer Trivia Masters naar de Vrolijkheid. En ook op deze dag zwommen Erik en Gustav weer mooie tijden, dit keer op de 400 meter.

Zaterdag was topdag: we kwamen met maar liefst 8 personen aan de start. Op de 50 meter schoolslag verbeterde Roy zijn eigen Nederlands masters record. Op het einde van de dag hebben 2 Trivia estafette ploegen (jong en iets ouder) 4x50m wissel gezwommen. Onze jonge masters vingen hier een bronzen medaille.

Zondag haalde Roy ook op de 100 meter schoolslag een Nederlands masters record. Dit was een spannende race: hij zwom in een vroege serie een tijd waar vervolgens niemand meer aan kon tippen. Theo zwom zondag ook een fantastische tijd op de 100m schoolslag als snelste uit zijn leeftijdscategorie.

Monique zorgde voor een spannende 50 meter vrije slag. Ze haalde in haar serie al haar leeftijdgenoten in. Daarna werd het spannend, wat deden de andere zwemsters uit haar categorie? Ook hier kwam niemand meer aan haar tijd. Hannie kon niet achterblijven: bovendien dreigde Theo haar in het zwembad achter te laten als zij de 100m schoolslag niet zou winnen. Gelukkig haalde ook zij goud, en zwom ze een klein PR.

Tot slot werd ook zondag nog een estafette gezwommen: 4×50 vrij, met Theo, Monique, Gyorgy en Hannie. Samen waren zij 195 jaar, dus in de categorie 160+++++.

In totaal werden maar liefst 10 gouden, 7 zilveren en 8 bronzen medailles gewonnen.

De nieuwe Nederlands Masters Records:
Roy: 50 schoolslag H25+: 28.57
Roy: 100 schoolslag H25+: 1:03.35
Erik: 1500 vrije slag H35+: 16:56.13

En nu op naar de lange baan ONMK 2-5 mei in Amersfoort. https://mastersprint.nl/onmk2019lb/ Doe jij ook mee dit keer?

P.S.: Veelbesproken tijdens deze NK was de omgebouwde Volvo van Roy, waarin hij binnenkort zal deelnemen aan de Carbage run, zie http://www.carbagerun.nl/over-carbage-run/.