Verslag door: Hannie

3 t/m 6 mei waren de ONMK lange baan in Den Haag. ONMK staat voor open Nederlandse Master Kampioenschappen. En open betekent dat ook buitenlandse clubs deel mogen nemen. Ze kwamen uit België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland, Griekenland, Hongarije, Luxemburg, Litouwen enz… Het lijkt wel het songfestival. Er was zelfs een deelnemer uit Australië gekomen!

Ook Trivia was vertegenwoordigd, door 3 vrouwen en 3 mannen. En omdat de wedstrijd 4 dagen duurde was het een komen en gaan van Trivia leden, maar onze vlag was het vaste baken in het grote zwembad waar we elkaar in wisselende samenstelling troffen.

Er zijn mooie tijden gezwommen. Erik zwom 3 lange afstanden en haalde goud op deze afstanden. Fred deed het ook goed op zijn nummers. Hij keerde huiswaarts met 3 medailles.

Verder werden er wat PR’s gezwommen en bijna PR’s. Soms viel het ook flink tegen. Het is wel even wennen zo’n groot bad. Maar de sfeer zat er goed in. Leuke muziek, uit de jaren 80, daar zwemmen Masters nou eenmaal sneller op. Ik weet niet wat de jeugdigere masters hiervan vinden? Maar die zwommen er niet trager door.

Er werden veel records gebroken. Nederlandse Master records, Europese records, Wereldrecords, maar ook Luxemburgse records, Engelse records, Belgische records en ga zo maar door. Er was zelfs een Europees Master record voor de 320+ dames op de 4x 100 wisselslag. 320+ betekent dat ze samen ouder waren dan 320, dus gemiddeld alle 4 boven de 80 jaar. Dit record staat op naam van PSV waar ze voldoende 80+ers hebben om een dergelijke estafetteploeg samen te stellen. Deze dames werden naar de finish geschreeuwd.

Volgend jaar is de ONMK korte baan in Zwolle en lange baan in Amersfoort. Dichtbij Groningen dus volgend jaar gaan we met nog een grotere delegatie naar de wedstrijd. En wie weet kunnen we dan ook wat estafettes zwemmen. Misschien halen we de 240+? Maar los van de estafettes wil ik iedereen aanbevelen om eens een NK mee te maken. Het is reuze gezellig zo met leeftijdsgenoten zwemmen. En je leert veel van de snellere ‘jongeren’ in de snelste series.