Donderdag 5 december 2019 vertrok de groep zwemmers vanaf Groningen richting Eindhoven voor het NJJK (Nederlandse Junioren Jeugd Kampioenschappen). Donderdag middag begon direct het toernooi voor Charley en Janna waarbij Janna haar eerste gouden medaille won op de 800 vrij.

De dag erna begon voor de rest het toernooi, we begonnen met de 4×50 meter wissel estafette waarin Sybren, Jaime, Nienke en Charley een mooie 8e plek pakten. Kort daarop pakte Janna haar 2e gouden medaille van het toernooi op de 200 vrij. Na Janna zwommen Myrthe en Charley de 100 rug, ook zwommen Iris en Emma de 50 school, waarna Emma ook nog de 200 wissel en 200 vlinder deed, op deze 200 vlinder won Veerle een mooie bronzen medaille. Ook Nienke zwom de 200 vlinder en werd hier 12e op. Later in de middag zwom Sybren voor het eerst onder de magische grens van 60 sec op de rug en sloten we de dag af met de 4×100 vrijeslag estafette met Emma, Veerle, Charley en Janna die met z’n vieren naar een mooie 5e plek zwommen.

De derde dag begon net als de dag ervoor met een gemengde estafette 4×50 meter vrijeslag, opnieuw zwommen Sybren, Jaime, Nienke en Charley deze. Vlak daarna zwommen Nienke, Emma, Veerle en Sybren de series van de 100 vlinder waarbij de laatste 2 zich plaatsten voor de finale in de middag. Even daarna mochten Myrthe en Charley de 50 rug zwemmen en konden Emma en Iris het weer tegen elkaar opnemen in de schoolslag waarbij Iris naar een 5e plek zwom. Kort daarna was Sybren weer aan de beurt en plaatste zich voor de finale op de 50 vrij. In de middag was Janna weer aan de beurt die naar het goud zwom op de 400 vrij, Sybren zwom in beide finales naar een zilveren medaille en de dames van de 4×200 vrij zwommen opnieuw naar een 5e plaats. Voor Quinten was het een toernooi dat helemaal nieuw was, hij kwam uit in het kleine klassement en zwom op zaterdag de 100 vrij, school en wissel.

De vierde en laatste dag stond voor de deur en deze begon voor Sybren perfect met een gouden medaille op de 50 vlinderslag, kort daarvoor zwommen Janna en Charley de series van de 100 vrij waarbij Janna zich plaatste voor de finale. Na de pauze mochten Emma en Iris het weer opnemen tegen elkaar, dit keer op de 100 schoolslag waarbij Iris zich plaatste voor de finale in de middag. Aan het einde mocht Myrthe nog 200 rug zwemmen waarin ze naar een 12e plek zwom. In de middag was het tijd voor de snelste serie van de 400 wissel, Emma en Veerle zwommen deze zware afstand beide naar een nette tijd. Na een spannende 100 vrij finale die voor Janna werd bekroond met brons was het nog tijd voor de estafette, de 4×100 wissel. Myrthe, Iris, Veerle en Janna zwommen hier na een spannende race met zijn vieren naar een bronzen medaille. Voor Quinten was het afwachten hoe het klassement zou uitpakken voor hem, op de laatste dag van het toernooi zwom hij nog de 100 rug, vlinder en 200 vrij. Nadat alle punten bekend waren gemaakt Kwam Quinten uit op een 25e plek in het kleine klassement.

We kijken terug op een mooi NJJK met veel leerpunten voor het komende half jaar.


Met veel dank aan ons sponsoren Melkunie, Warme bakker Rob van Dijk, AH Hoornsemeer & Helperplein en Slagerij Cramer!

NJJK KB 2019

V.l.n.r. trainer Wendan Schröder, Jaime Fais, Janna van Kooten, Iris Nieuwhof, Veerle Nieborg, Charley Blide, Myrthe Natzijl, trainer Dennis Cramer, Quinten Brouwer von Gonzenbach, Sybren Beeksma, Nienke Bakker, Emma Hofstee.