Voor de tweede keer deed GZ TriVia mee aan de Opera Swim Classics. De Opera Swim Classics is een driedaags (25 t/m 27 oktober 2019) internationaal zwemtoernooi met deelname van 59 zwemverenigingen en ruim 700 wedstrijdzwemmers, dat werd gezwommen in het zwembad Schwimmoper in Wuppertal. Dit jaar een sterk bezet toernooi met onder andere de Olympisch winnaar op de 50 vrij Anthonie Ervin uit de Verenigde Staten en onze eigen Marieke Tienstra.

Trainster Wendan Poelstra ging met 9 zwemmers (Charley, Emma, Inge, Kevin, Matthijs, Myrthe, Niels, Quinten en Veerle) richting Duitsland en niet zonder resultaat! Er werd goed gezwommen, waarbij verschillende persoonlijke records sneuvelden. Met over drie weken de regio voor de deur lieten de zwemmers zien goed in vorm te zijn. Kevin heeft zijn limiet op zak en mag starten op de 1500 vrij tijdens de Regio A kampioenschappen korte baan in Emmen. Ook waren er prachtige finales voor Marieke (KNZB), Janna (KNZB), Veerle, Emma, Charley, Myrthe, Matthijs en Quinten. Gefeliciteerd met deze schitterende prestaties!

Medaille winnaars:

Marieke Tienstra:

  • Goud 200 vrij en 50 rug
  • Zilver 200 rug en 25 vrij (finale challenge)
  • Brons 800 vrij

Janna van Kooten:

  • Goud op de 50, 100 en 200 vrij

Veerle Nieborg:

  • Zilver op de 100 en 200 vlinder

Emma Hofstee:

  • Zilver op de 200 wissel

Myrthe Natzijl:

  • Brons op de 100 rug en 200 rug

Alle uitslagen van deze wedstrijd zijn terug te vinden via //www.schwimmsportservicenrw.de/opera/results.php

Wendan, zwemmers en ouders bedankt, wij hebben genoten van de sfeer!

Dit weekend is mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:

AH Hoornsemeer, AH Helperplein, Ambachtelijke slagerij Het Heerenhuis in Helpman, Bakkerij Meijer Helperplein, Brood-en banketbakkerij Dunnewind in Paterswolde.