Op vrijdag 31 mei jl. zijn Irma Doff, Mathilde Brandsma, Sarah Janus en Marjolein Westerman van de afdeling waterpolo afgereisd naar het Duitse Keulen om mee te doen aan een wedstrijd in en rondom de Fühlinger See.

Eerst werden er op zaterdag cultureel verantwoorde activiteiten ondernomen zoals de plaatselijke Dom beklimmen, de stad verkennen op de fiets en lokale versnaperingen (schnitzel en bier!) nuttigen.
Zondag 2 juni moesten ze zich om 10.00u melden bij de briefing bij de officiële roeibaan van de Fühlinger See. Daarna konden ze zich in de zwempakken en wetsuits hijsen om het water te betreden. De roeibaan lag er strak bij met heerlijk helderblauw water.
Irma en Marjolein hebben een open-water-zwemestafette van 6 kilometer afgelegd, waarbij ze op een verdienstelijke tweede plaats zijn geëindigd.
Sarah en Mathilde deden mee met de Swim & Run, 4 kilometer zwemmen op de roeibaan en vervolgens 21 kilometer hardlopen om het meer. Dit was een behoorlijke slijtageslag met de tropische temperaturen (30 plus). Onder aanmoediging van de meegereisde supporters zijn Sarah en Mathilde respectievelijk als 10de en 11de gefinisht in een sterk deelnemersveld.
Na afloop konden ze genieten van een 0.0% biertje, en zijn ze tevreden huiswaarts gekeerd.
Volgend jaar voor herhaling vatbaar, hopelijk met andere waterpoloërs die aanhaken bij dit leuke goed georganiseerde evenement!