Techniekwedstrijd Schoolslag voor minioren

Op zondag 31 maart 2019 is er na lange tijd weer eens een leuke techniekwedstrijd georganiseerd in het oude Helperzwembad. Bij een techniekwedstrijd is het niet te bedoeling om zo snel mogelijk te zwemmen, maar om zo mooi mogelijk te zwemmen. Tevens worden de wedstrijden gebruikt om (nieuwe) zwemmers te laten zien hoe een wedstrijd verloopt. Daarvoor wordt er gestart met een officiële wedstrijdstart en wordt er natuurlijk goed gelet op de start, keerpunt en finish. Bij deze wedstrijd waren de zwemmers ingedeeld in drie categorieën, waarbij ze zwommen tegen zwemmers met evenveel ervaring.

Categorie 1

Zwemmers categorie 1

In categorie 1 zwommen vier zwemmers. Zij moesten allen 25m (1 baan) schoolslag zwemmen. Hierin zat dus nog geen keerpunt. De vier zwemmers werden beoordeeld op hun start, slag en finish. Alle zwemmers uit deze categorie kregen een medaille en een oorkonde.

Categorie 2

De zwemmers uit categorie 2 waren al iets gevorderder in hun slag. Zij zwommen daarom 50 meter (2 banen). Behalve de start, slag en finish werd er ook gelet op het keerpunt. Werd er een mooi ‘fallback’ keerpunt gemaakt en netjes op de buik afgezet? Uiteindelijk hebben alle zwemmers een oorkonde ontvangen en de drie beste zwemmers een medaille.

Zwemmers uit categorie 2

Categorie 3

Zwemmers uit categorie 3

In categorie drie zaten de meest gevorderde zwemmers. Deze zwemmers hebben allen ook wedstrijdervaring. Daarom werd er ook op de wedstrijdregels gelet. Werd er niet vals gestart en was de onderwaterfase wel volgens de regels? De zwemmers zwommen net als categorie twee, 50 meter (2 banen) en hier werd natuurlijk ook gelet op alle eerder genoemde aspecten. Ook deze zwemmers mochten in de kantine een oorkonde in ontvangst nemen met hun verbeterpunten en de beste drie zwemmers kregen een medaille.

Begeleiding

Zeker niet onbelangrijk bij het organiseren van een techniekwedstrijd is gemotiveerde zwemmers en vrijwilligers om te helpen. Op de foto alle trainers en zwemmers die geholpen hebben met beoordelen, begeleiden en het geven van voorbeelden. Van links naar rechts: Raoul Terlaak (trainer B selectie), Kim Stahlie (C-selectie), Jetze de Groot (verdwaalde begeleider), Noa Burgstra (A-selectie en tevens trainer minioren), Wouter Sies (A-selectie en tevens trainer minioren), Erwin Boer (B-selectie), Emma Sies (B-selectie), Alicia van der Gaast (B-selectie), Liza van Domselaar (B-selectie) en Nienke Bakker (A-selectie en tevens trainer minioren).

Helemaal niet onbelangrijk, maar ook niet op de foto, de twee organisatoren van deze techniekwedstrijd: Martine Stahlie en Danielle Sudmeijer. Samen hebben ze het initiatief opgepakt om na lange tijd weer eens een techniekwedstrijd te organiseren. Dit heeft geresulteerd in een gezellige en goed georganiseerde wedstrijd.

Alle begeleiders: Van harte bedankt voor jullie medewerking!