Snel contact

Al onze mailadressen

Afdelingen

De Groninger Zwemsportvereniging TriVia heeft zeven afdelingen:

  • Wedstrijdzwemmen
  • Waterpolo
  • Leszwemmen
  • Synchroonzwemmen
  • Trimzwemmen
  • Masterszwemmen
  • Zwemmen Speciaal (alleen voor vrouwen)

Hieronder leest u meer over onze afdelingen.

Onze afdelingen nader toegelicht

De Groninger Zwemsportvereniging TriVia bestaat uit zeven afdelingen. Deze afdelingen hebben allen hun eigen specialismen en zwemtijden.

Wedstrijdzwemmen

Afdelingen: Afdeling wedstrijdzwemmen

Het Helperzwembad is de de thuisbasis van onze wedstrijdzwemmers. Er trainen dagelijks zo’n 100 zwemmers en zwemsters. In de landelijke zwemcompetitie komt G.Z. TriVia uit in twee verschillende klassen, waaronder de hoogste klasse van Nederland, de hoofdklasse. Meer »

Waterpolo

Afdelingen: Afdeling waterpolo

Ook voor de waterpoloers is het Helperzwembad de plaats waar alle trainingen en wedstrijden worden gespeeld. Ruim 300 leden beoefenen deze watersport, in de leeftijd van 10 tot in de 60 jaar. De waterpoloteams (4-dames, 8-heren en 1-aspiranten team) van G.Z. TriVia spelen op Regionaal en Bonds niveau. De trainersstaf bestaat uit gediplomeerde trainers en enthousiaste vrijwilligers. Meer »

Synchroonzwemmen

Het synchroonzwemmen is een van de sierlijke zwemsporten. Het is ontstaan aan het eind van de vorige eeuw, toen men het nog ‘trick’ zwemmen noemde. In het water werden allerlei oefeningen gedaan om te laten zien hoe lenig men was. Onder water werden salto’s gemaakt en rollen uitgevoerd. Meer »

Leszwemmen

Afdelingen: Afdeling leszwemmen

Het hoofddoel van de Groninger Zwemsportvereniging TriVia is het bevorderen van de zwemsport, en het leszwemmen is daar een onderdeel van. Kinderen kunnen naast het SuperSpetters-diploma (voorheen ABC) ook worden opgeleid voor zwemvaardigheid, balvaardigheid en de snorkel diploma’s. Meer »

Trimzwemmen

Op dit gebied hebben we een ruim aanbod: In de zwembaden De Parrel, Kardinge en het Helperzwembad hebben we trimgroepen: een half uur of drie kwartier in de week onder begeleiding van een trainer lekker zwemmen op het eigen niveau. Lekker fanatiek of juist heerlijk relaxed. Iedereen kan met zijn wensen hier terecht. Meer »

Masterszwemmen

Afdelingen: Afdeling masterzwemmen

Onder masterszwemmen bij G.Z. TriVia wordt verstaan het zwemmen voor 25 plussers, die de zwemsport willen (blijven) beoefenen. Dit kan zijn omdat men graag een goede (zwem-)conditie wil onderhouden of omdat men gedreven is om zich onderling te meten in de speciale masterszwemwedstrijden. Meer »

Zwemmen Speciaal

Afdelingen: Afdeling Zwemmen Speciaal

Tijdens dit zwemuur zwemmen alleen vrouwen. Het zwemmen is speciaal bedoeld voor allochtone vrouwen, vrouwen met een ‘maatje meer’ (46+) en voor vrouwen die, om welke reden dan ook, niet kunnen of willen zwemmen in het bijzijn van mannen. Meer »