WMK Zuid-Korea: wedstrijdverslag van Fred

Home/Masterszwemmen/WMK Zuid-Korea: wedstrijdverslag van Fred

WMK Zuid-Korea: wedstrijdverslag van Fred

Gwangju, 13 augustus

Gisteren weer in de bomvolle “warm-up pool” gezwommen. Warm-up? Veel zwemmers vinden het frisjes in dat bad! Of komt dat doordat de lucht erboven zo warm is? De eerste, voor ons bekende, Nederlanders gesproken (Rob Hanou en Nic Geers). In de middag, in verband met regen en dreigende onweer, alleen gewinkeld in een heel groot warenhuis. We hebben onze ogen uitgekeken op de afdeling “witgoed”, zoals dat in NL heet. Apparaten gezien in kleuren, omvang en combinatie zoals we dat in Nederland nog nooit hebben gezien. ’s Avonds heerlijk op z’n traditioneel Koreaans op tafel gegrild.

Ja, vandaag is het zwemmen voor mij dan eindelijk begonnen, met de 100 vrij.
Het inzwemmen was voornamelijk wakker worden, maar dat lukte prima in de frisse “warm up pool”. Dat is aanmerkelijk frisser dan het wedstrijdbad, scheelt een paar graden! De voorstart-procedure gaat heel ontspannen en duidelijk op de Koreaans ingestudeerde wijze.
Ik was als 12e van de 27 ingeschreven. Met mijn tijd (1:14.12) was ik een halve seconde langzamer (smoesje/excuus?: ’t is hier 37 graden) dan m’n inschrijftijd, als 11e geëindigd van de 26 mannen die uiteindelijk hebben gezwommen, waarvan 4 met “NO TIME”. Opmerkelijk was een man in mijn serie die in 33 seconden afging op de 1e 50 en vervolgens in 44 seconden afging op de 2e 50.

Gwangju, 14 augustus

Vandaag stond de 50 vlinder op het programma. Eerst eindeloos wachten. Pas aan het eind van de middag aan de start. Die start was me wat. De gebruikelijke 1 start procedure, nu dus niet! Die Bulgaarse meneer naast mij presteerde het om een valse start te veroorzaken. Een aantal toch het water in, waaronder ikke, tot ik niet verder kon door de valse startlijn. Weer alles overdoen. Ik heb mijn serie gewonnen met een tijd van 34.32, 11e van de 20 (niet gediskwalificeerde) mannen. Dat is sneller dan 2 jaar geleden in Boedapest en sneller dan mijn inschrijftijd. Dus: ik ben eens tevreden met mijn tijd. Morgen mijn laatste zwemdag met in alle vroegte de 50 vrij en aan het  eind van het programma de 100 vlinder. Een lange zit in het zwemcomplex dus.

Gwangju, 15 augustus

Het was zeker een lange zit. Vanmorgen om 6 uur op, in de auto en de “wake-up pool” in, brrrr. Om 8.15 uur de 50 vrij en weer viel/dook een seriegenoot te vroeg het water in. Ondanks het tijdstip toch een goeie tijd: 33.00. Had 1 honderdste sneller moeten zijn J, maar toch onder de inschrijftijd en met de 17e plek van 33 geklasseerde zwemmer exact in de middenmoot, afgezien van een zestal “sponsorzwemmers” (No Time). En dan de 100 vlinder … Eerst een “zit” van ruim 6 uur en dan aan de start. Ik ben helemaal kapot gegaan. Dat is ook te zien aan de tijd: 1:40.13! Daarmee 14e van de 14.

Desalniettemin, het was een geweldige reis, goed georganiseerd, en een perfect georganiseerd WMK. Morgen rijden we terug naar Incheon Airport Seoul, waar onze Nationale Trots ons hopelijk weer naar Nederland brengt.

Groeten uit Gwangju en tot ziens in het Helperbad!

Fred

De wedstrijden van Fred zijn te zien op Youtube!
(klik op de afstanden voor de links).

100 vrij

50 vlinder

50 vrij

100 vlinder 

Door |2020-04-30T16:22:38+02:00augustus 17th, 2019|Masterszwemmen|Reacties uitgeschakeld voor WMK Zuid-Korea: wedstrijdverslag van Fred